Potřebujete:
1kg slávek (seženete třeba v Makru za 80,-)
svazek petržele
6 stroužků česneku
2 cibule (1 červená, 1 žlutá)
0,7l vína (nejlépe polosuché)
oliveoil
pepř
sůl
pečivo např. francuzskou bagetu
V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte oliveoil a orestujte cibuli s česnekem pokrájeným na plátky, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak přidejte slávky a nechte 6-7 minut vařit. Slávky se prodávají ješte živé, proto je nejlepší je do 24 hodin zpracovat a do té doby skladovat v lednici. Ty, které jsou před tím, než je vhodíte do hrnce otevřené, nebo maji porušenou schránku určite vyhoďte, protože ty už živé rozhodně nejsou. Vyhoďte pak také ty, co se po dovǎrení neotevřely.
Žádné komentáře:
Okomentovat