K
dnešnímu obědu, jsem se rozhodla udělat něco neobvyklého. Obecně nemám moc
knedlíky ráda, nevyhledávám je a v mé kuchyni se snimi jen tak nesetkáte. Ovšem
tohle jsem vyzkoušet musela! Je to velmi snadné a příprava zabere asi jen 10
minut.
Budete
potřebovat pro 4 osoby:
4
větší hrnky
200g
mraženého špenátu (já koupila čerstvý baby špenát:)
4-5
rohlíků
100ml
mléka
30g másla
rozpuštěného
2
vajíčka, bílky a žloutky zvlášť
nasekanou
petrželku
40g
nastrouhaného sýra, já použila eidam
sůl
Zmražený
špenát dejte do mikrovlnky rozmrazit nebo do kastrůlku na chvíli podusit. Pokud
jste se rozhodli pro baby špenát, napěchujte ho do kastrolu, zalejte horkou
vodou z rychlovarné konvice a nechte minutku povařit. V obou případech pak
slejte vodu a špenát nakrájejte. Do větší mísy nakrájejte rohlíky na kostky a
polejte je předem smíchanou směsí z
mléka, žloutků a rozpuštěného másla. Něž rohlíky nasáknou tuhle mňamku,
nastrouhejte sýr a spolu s petrželkou, vyšlehanými bílky a nakrájeným špenátem
přidejte do mísy. Osolte a zlehka promíchejte.
Hrnky
vymažte trochou másla nebo olejem, a naplňte je směsí tak, aby Vám nahoře zbyly
tak 2cm , knedlíky totiž trochu nabydou:) Zakryjte hrnky alobalem a dejte vařit
do velkého hrnce s trochou vody. Voda ať Vám sahá do 1/3 max 1/2 hrníčku,
přikrejte pokličkou a vařte 40 minut.
Knedlíky
vyklopte z hrnečků a nití nebo nožem nakrájejte na kolečka. Mezitím jste si
určitě připravili výborné masíčko s omáčkou, která už jen čeká až se do
knedlíků nasákne. Já ke knedlíkům připravila vepřovou panenku, na kterou se
můžete těšit někdy příště!
Dobrou
chuť
K ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat