pátek 6. září 2013

Hrníčkové špenátové knedlíky


K dnešnímu obědu, jsem se rozhodla udělat něco neobvyklého. Obecně nemám moc knedlíky ráda, nevyhledávám je a v mé kuchyni se snimi jen tak nesetkáte. Ovšem tohle jsem vyzkoušet musela! Je to velmi snadné a příprava zabere asi jen 10 minut.

Budete potřebovat pro 4 osoby:
4 větší hrnky
200g mraženého špenátu (já koupila čerstvý baby špenát:)
4-5 rohlíků
100ml mléka
30g másla rozpuštěného
2 vajíčka, bílky a žloutky zvlášť
nasekanou petrželku
40g nastrouhaného sýra, já použila eidam
sůl

Zmražený špenát dejte do mikrovlnky rozmrazit nebo do kastrůlku na chvíli podusit. Pokud jste se rozhodli pro baby špenát, napěchujte ho do kastrolu, zalejte horkou vodou z rychlovarné konvice a nechte minutku povařit. V obou případech pak slejte vodu a špenát nakrájejte. Do větší mísy nakrájejte rohlíky na kostky a polejte je předem smíchanou směsí z mléka, žloutků a rozpuštěného másla. Něž rohlíky nasáknou tuhle mňamku, nastrouhejte sýr a spolu s petrželkou, vyšlehanými bílky a nakrájeným špenátem přidejte do mísy. Osolte a zlehka promíchejte.

Hrnky vymažte trochou másla nebo olejem, a naplňte je směsí tak, aby Vám nahoře zbyly tak 2cm , knedlíky totiž trochu nabydou:) Zakryjte hrnky alobalem a dejte vařit do velkého hrnce s trochou vody. Voda ať Vám sahá do 1/3 max 1/2 hrníčku, přikrejte pokličkou a vařte 40 minut.



Knedlíky vyklopte z hrnečků a nití nebo nožem nakrájejte na kolečka. Mezitím jste si určitě připravili výborné masíčko s omáčkou, která už jen čeká až se do knedlíků nasákne. Já ke knedlíkům připravila vepřovou panenku, na kterou se můžete těšit někdy příště!





Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat