pátek 6. prosince 2013

Tvarohovočokoládová buchta

Pokud nemáte rádi takové ty suché dusivé buchty, je tohle recept právě pro Vás! Díky půl kilu čokolády a půl kilu tvarohu Vás tahle buchta nejen že neudusí, ale donutí Vás si ji zamilovat:)

Pokud jste zvědaví zajeďte na nákup a do košíku naházejte následující:

500g čokolády (já koupila 300gramovou Milku a 2x100g tm. čokolády, můžete samozřejmě koupit klidně 500g pouze tmavé-snadněji se pak rozpouští)
120g másla
170-200g cukru 
4 vejce
160g hladké mouky
50g kakaa

Na tvrahovou náplň
500g tvarohu
100g cukru
Pomerančová šťáva 6 lžič (nebo jednu menší manderinku)
1 velké vejce

Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu, pokud jste zvolili část mléčné rozpouštějte na mírném ohni a důkladně míchejte po chvíli se začne čoko jakoby připékat a znovu tuhnout, v tu chvíli pak přidejte máslo zmírněte plamen na minimum a nechte rozpustit. Pokud jste se rozhodli jen pro tu s vyšším obsahem kakaa nemělo by Vás rozpouštění tolik trápit:) 

Rozšlehejte cukr s vajíčky a se 4 lžícemi vody a přidejte čokoládovou směs. Přisypte mouku, kakao a spojte. Pokud to jde ztuha a těsto je hutné zřeďte směs pár lžičkami bíleho jogurtu.


Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte šťávu z pomeranče/ mandarinky a vajíčko. Čoko směs vylijte na plech vyložený pečicím papírem a na to lžící naneste nepravidelně tvarohovou směs a nožem promíchejte.

Pečte při 180 stupních cca půl hodiny.



Dobrou chuť
K

Žádné komentáře:

Okomentovat