čtvrtek 5. prosince 2013

Čokoládový dortík

Další recept ze série skvělých sladkých dezertů aneb čokoládoý dortík. Jinak jsem tento malý zákusek ani nazvat nemohla. ,,Odborně'' nazývaný fondant by se měl jíst ještě teplý a uvnitř být tekutý. Když se Vám to povede vychytat je to opravdová mňamka.

Budete potřebovat:
150g cukru (nejlépe třtinového)
4 vejce
2 žloutky
200. g másla
200g tmavé čokolády
100g hladké mouky
40g kakaa
cukrářský pytlík - nemusí být
formičky

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, až se rozehřeje, přidejte máslo nakrájené na malé kousíčky po chvíli odstavte z plotny a mýchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí. Vejce a žloutky rozšlehejte s cukrem, přidejte čokoládovou směs a mixujte.

Mouku a kakao prosejte a smíchejte, přisypte k čokoládové směsi a zašlehejte. Hmotu naplňte do pytlíku, přes který budete dávkovat hmotu do formiček. Pokud tento krok vynecháte, nic se neděje, naplňte formičky lžící. Pečte 8-10 minut při 190 stupních.


Podávejte teplé nejlépe se zmrzlinou nebo bílým jogurtem:)


Dobrou chuť
K


Žádné komentáře:

Okomentovat