úterý 5. listopadu 2013

Pstruh na másle s česnekem

Pojďte zkusit něco lehkého, zdravého a chutného. Pstruha seženete v každém větším supermarketu za velmi příznivou cenu, jeho příprava je snadná a výsledkem je zdravé vynikající jídlo :)

Na 2 porce budete potřebovat:
2 očištěné pstruhy (Tesco cca 100,-)
6 stroužků česneku
30g másla
1 citrón
sůl
čerstvé bylinky pokud máte k dispozici

Příloha:
8 menších brambor
5 malých mrkví
Pepř
Sůl
20g másla

Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na čtvrtky (měsíčky), mrkve očistěte a podélně překrojte, vyskládejte na plech osolte, opepřete poklaďte kousky másla a nechte péct v troubě na 200 stupňů cca 30 minut. 


Mezitím si připravte pstruhy. Opláchněte je ve studené vodě položte na plech, zevnitř i zvenku posolte. V mikrovlnce si rozehřejte máslo a přidejte do něj rozdrcené stroužky česneku a bylinky. Vzniklou směsí pstruhy naplňte i potřete,  dovnitř ještě přidejte dva plátky citronu. Pečte při 190 stupních 20-30 minut. 



Na posledních pár minut přidejte k rybám brambory, ať je nemusíte zvlášť ohřívat. Pokud Vám to Vaše trouba dovolí, můžete samozřejmně péct rybu s bramborami současně.



Přeji Vám dobrou chuť.

K

Žádné komentáře:

Okomentovat