Tohle musíte zaručeně vyzkoušet! Dnes jsem se pustila do dýňové polévky s kokosovým mlékem a chilli. Možná Vám tyhle chutě nejdou dohromady ale věřte, že něco takhle lahodného jste určitě dlouho nejedli!
Na tuhle dobrotu budete potřebovat:
1kg dýně Hokkaido
3x stroužek česneku
1/2 cibule
200 ml kokosového mléka (prodávají třeba v globusu 400ml/50kč) lze nahradit smetanou na vaření
1l kuřecí nebo zeleninový vývar/bujoń .)
zakysaná smetana (nemusí být)
50g másla
chilli
pepř
sůl
Na fotce s ingrediencemi můžete vidět i dýňová semínka, chtěla jsem jimi polévku ozdobit, ale nakonec jsem si vystačila se zakysanou smetanou, pokud na ně ale vy budete mít chuť, šup tam s nimi.
Dýni Hokkaido omyjte, není potřeba loupat slupku, rozpulte ji na půlku, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Pokud jste sehnali jinou dýni než Hokkaido, budete muset slupku oloupat.
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a osmažte narájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou dýni, sůl pepř a zalijte litrem vývaru. Vařte cca 20 minut, dokud dýně nezměkkne, poté ručním mixérem dýni kompletně rozmixujte. Přidejte chilli, podle chuti a přilijte kokosové mléko.
Podávejte posypané slunečnicovými semínky nebo se lžičkou zakysané smetany.
Dobrou chuť K♥
Žádné komentáře:
Okomentovat